Sinds 2005 ben ik betrokken bij het multidisciplinair gezelschap NV de Nieuwe Wanhoop. Inmiddels hebben we twee theaterstukken gemaakt. De eerste heet 'de 4 zeegetijden' en is een avondvullende voorstelling. De nieuwste heet 'de dingen van dante' (2008) en duurt zo'n 20 minuten. Bij deze stukken zijn videobeelden van mij te zien. Verder heb ik een aantal demo-cilps en een videoclip gemaakt. Deze zijn te zien op de site: www.denieuwewanhoop.nl en op het YouTube-kanaal: www.youtube.com/NVdeNieuweWanhoop

Voor het stuk 'de 4 zeegetijden' heb ik speciaal nieuwe video-opnames gemaakt en deze worden in de achtergrond geprojecteerd. Het is een beeldende lijn, die door de voorstelling heenloopt, naast de woorden van de gedichten van Martin Aart de Jong en de liedjes van Ben Hoogenboom en zangeres Pauline Capel. Live muzikanten begeleiden het geheel. D.J. Jan de Rijk weeft een mix van geluiden en muziek door het stuk heen. 

Bij 'de dingen van dante' heeft de dichter zich laten inspireren door Dante. De voorstelling is mengeling van voorgedragen gedichten, een performance van kunstenaar Julia van Adrichem, een mix van geluiden door de DJ en een mix van videobeelden. Deze heb ik speciaal voor dit stuk gemaakt en ze zijn te zien op vier monitoren, die op de vloer staan. Een demo van dit stuk kunt u zien op YouTube.